استرسمقالات

هیجان چیست؟ + مهارت های مدیریت هیجانات

0

هیجان‌ها پاسخ‌های کلی و ساده‌ای هستند که بدن ما به محرک‌های درونی و یا بیرونی نشان می‌دهد. این پاسخ‌ها عموما ناگهانی هستند و با تغییرات فیزیولوژیک و یک حالت عاطفی خوشایند یا ناخوشایند نظیر غم، شادی، ترس، تعجب، خشم و… همراهند. شما می توانید با استفاده از مجموعه ای از مهارت ها با احساسات خود به شیوه ای سازنده برخورد کنید. با مدیریت احساسات خود، قادر خواهید بود تصمیمات منطقی بگیرید و با دیگران روابط برقرار کنید. شما می توانید زندگی حرفه ای خود را با بهبود مهارت های مدیریت عاطفی خود بهبود بخشید. هدف این مقاله تعریف مهارت‌های مدیریت هیجانی، توضیح اهمیت آن‌ها، فهرست پنج مهارت کلیدی مدیریت هیجانی و ارائه نکاتی برای توسعه آنها است.

 

چگونه می توان مهارت های مدیریت عاطفی را توسعه داد؟

مهارت های مدیریت عاطفی شما به شما کمک می کند واکنش های عاطفی خود را به موقعیت ها تنظیم کنید. هوش هیجانی به توانایی فرد در شناسایی و درک احساسات خود و دیگران اشاره دارد. توانایی مدیریت احساسات می تواند به شما کمک کند هم تیمی موثرتر و حرفه ای تر شوید.

مزایای مهارت های مدیریت عاطفی چیست؟

در موقعیت‌های پر استرس، متخصصانی که احساسات خود را تنظیم می‌کنند، ممکن است بهتر بتوانند منطقی عمل کنند و تصمیمات حرفه‌ای مؤثری بگیرند. بسیاری از صنایع و مشاغل، از جمله موقعیت های رهبری، می توانند از توسعه مهارت های مدیریت عاطفی بهره مند شوند. می توانید از مهارت های مدیریت عاطفی در محل کار برای حل تعارضات و ارائه سخنرانی استفاده کنید.

پنج مهارت کلیدی برای مقابله با احساسات

شما می توانید مهارت های حرفه ای خود را با توسعه این مهارت های مدیریت عاطفی توسعه دهید:

خودآگاه بودن

داشتن خودآگاهی به شما این امکان را می دهد که بر اساس وضعیت عاطفی خود پیش بینی کنید که یک موقعیت یا شخص چگونه بر شما تأثیر می گذارد. این می تواند به شما کمک کند تا یاد بگیرید چگونه با مشاهده واکنش های عاطفی خود واکنش های خود را به موقعیت ها بهبود بخشید. با درک این موضوع که آمادگی به شما امکان می دهد در محل کار احساس آرامش و اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید، می توانید اقداماتی را انجام دهید تا اطمینان حاصل کنید که تا حد امکان آماده هستید. اگر در محیط کاری خود احساس امنیت کنید، ممکن است در برابر تغییرات و موانع انعطاف پذیرتر باشید.

درون نگری

وقتی به این فکر می کنید که چرا واکنش عاطفی خاصی به موقعیت یا شخص داشتید، می توانید با جدا کردن احساسات از موقعیت ها، تعارضات را حل کنید. به عنوان مثال، در نظر بگیرید که آیا با تصمیم همکار خود مخالف هستید یا اگر در زمان غیبت با آنها درگیری داشتید، از عدم حضور در بحث احساس ناامنی می کنید. اگر دلیل احساسات خود را درک کنید، ممکن است مصالحه با همکارتان آسان تر باشد.

تأیید

مدیریت عاطفی شامل پذیرش احساسات خود بدون قائل شدن ارزشی برای آنهاست، که می تواند به شما در واکنش منطقی به موقعیت هایی که به شما احساس خاصی می دهد کمک کند. پذیرش احساسات به شما این امکان را می دهد که سریعتر از واکنش های عاطفی بازیابی کنید و به شما امکان می دهد روی کار بعدی تمرکز کنید. توانایی پذیرش عواطف خود نیز می تواند به شما در ایجاد همدلی با دیگران از طریق ارتباط دادن احساسات خود با آنها کمک کند.

نظر

با ایجاد حس دیدگاه می توانید احساسات خود را با قرار دادن آنها در چشم انداز مدیریت کنید. می‌توانید با درک این موضوع که احساس نگرانی در مورد سخنرانی در جمع و بسیاری از متخصصان موفق نیز این امر را عادی می‌دانند، عصبی بودن خود را در چشم انداز قرار دهید. اگر قبل از ارائه یک سخنرانی احساس اضطراب می کنید، می توانید این احساس را با درک اینکه احساس نگرانی در مورد سخنرانی در جمع طبیعی است، در چشم انداز قرار دهید. مهم است که به یاد داشته باشید که احساسات پاسخی سالم به موقعیت ها هستند و می توانید برای رسیدن به اهداف خود بر آنها غلبه کنید.

داشتن همدلی

احساس همدلی توانایی ارتباط با احساس دیگران در یک موقعیت با استفاده از تجربیات خود است. ایجاد روابط کاری سودمند و جلوگیری از تعارضات را می توان با استفاده از همدلی در محل کار به دست آورد. با استفاده از همدلی، می توانید تشخیص دهید که چه زمانی یک همکار برای مدیریت حجم کاری خود به کمک نیاز دارد و ناامیدی او را در مواجهه با موانع درک کنید. درک بهتر احساسات دیگران می تواند به شما در درک احساسات خود کمک کند.

مهارت های مدیریت احساسات

با استفاده از تکنیک های زیر می توانید مهارت های مدیریت عاطفی خود را توسعه دهید. در مواقع استرس یا هیجان، تمرینات تنفسی می تواند به شما در تنظیم احساسات کمک کند. شما می توانید واکنش خود را به موقعیت ها و افراد با شرکت در تمرین های منظم، مانند روزنامه نگاری، بهبود بخشید.

با یافتن راه هایی برای ابراز احساسات خود با آنها ارتباط برقرار کنید

اگر احساسات خود را در خارج از محل کار آزادانه ابراز کنید، می توانید در طول روز کاری بهتر مدیریت کنید. علاوه بر دریافت بازخورد یا دیدگاه در مورد تجربیات خود، همچنین می توانید با دوستان یا اعضای خانواده در مورد احساس خود صحبت کنید. فردی که هنرمند است ممکن است احساسات خود را از طریق نقاشی، طراحی یا نوشتن بیان کند.

شما باید نسبت به کاری که انجام می دهید احساس خوبی داشته باشید

خودآگاهی شامل شناسایی احساسات مثبت و علل آنهاست. با شناخت بخش‌هایی از شغلتان که احساسات مثبت را تحریک می‌کنند، می‌توانید حس موفقیت‌آمیزی قوی در کارتان ایجاد کنید و در مقابل موانع انعطاف‌پذیرتر شوید. فهرستی از بخش‌هایی از کارتان که رضایت شما را به همراه دارد تهیه کنید و آن را در دفتر یا اتاقک خود آویزان کنید.

کمی برای خودت وقت بگذار

وقتی در موقعیتی قرار می گیرید که باعث ایجاد یک واکنش عاطفی می شود، می تواند به معذرت کوتاهی از خود کمک کند. برای اینکه آرامش خود را بازیابید، ممکن است لازم باشد بین خود و موقعیت فضای فیزیکی قرار دهید. این به شما این امکان را می دهد که توانایی خود را برای انعکاس شرایط اعمال کنید. اگر کمی فضا می‌خواهید، می‌توانید بیرون قدم بزنید، یا می‌توانید به کولر آبی یا اتاق استراحت بروید. اگر از راه دور کار می کنید می توانید به بیرون نگاه کنید. اغلب، زمانی که دیدگاهی در مورد احساسات خود پیدا کردید، می توانید با آرامش به موقعیت بازگردید.

ذهن آگاهی را بشناسید

ذهن آگاهی یک تکنیک مدیتیشن است که بر احساسات و عواطف لحظه حال تمرکز دارد. تمرکز بر لحظه حال و اجتناب از فکر کردن به آینده یا گذشته، هدف تمرینات ذهن آگاهی است. تمرین تمرکز حواس می تواند به شما کمک کند تا در مورد احساسات و وظایف روزانه خود یک دیدگاه ایجاد کنید. هر زمان که از خواب بیدار می شوید، چند دقیقه روی تنفس و احساساتی که در صندلی میز یا ماشین خود احساس می کنید تمرکز کنید تا تمرینات مدیتیشن خود را شروع کنید.

تمرینات تنفسی را تمرین کنید

در یک موقعیت عاطفی می توانید با استفاده از تکنیک های تنفسی احساسات خود را آرام و تنظیم کنید. تمرکز بر نفس می تواند به شما کمک کند تأثیر احساسات را بر بدن و ذهن خود کاهش دهید، که ممکن است به شما امکان دهد کار خود را انجام دهید یا مشکل را حل کنید. هنگام انجام تمرینات تنفسی نفس عمیق بکشید و سرعت خود را کاهش دهید. تمرین تنفس معمولی شامل دم برای شمارش چهار، حبس نفس برای شمارش دو و سپس بازدم برای شمارش دوم 4 است.

داشتن یک دفتر خاطرات خلق و خوی راهی عالی برای پیگیری احساسات شماست

داشتن یک دفتر روزانه می تواند راهی موثر برای درک واکنش های احساسی شما و یادگیری مدیریت آنها باشد. شما باید اطلاعاتی را در مورد احساسی که در آن روز داشتید و اینکه چه اتفاقاتی باعث ایجاد احساسات مختلف شده است را در دفتر یادداشت خود بگنجانید. داشتن یک دفتر خاطرات می تواند به شما کمک کند تا در مورد رایج ترین محرک های عاطفی خود بیاموزید، که به شما کمک می کند پیش بینی کنید که در آینده چه خواهید کرد.

با گوش دادن به پادکست ها یا خواندن کتاب، مدیریت هیجانی را بیاموزید

در بسیاری از کتاب‌ها و پادکست‌ها، تکنیک‌هایی برای بهبود مدیریت عاطفی‌تان، مانند سلامت روان یا بهره‌وری، پیدا خواهید کرد. همچنین می توانید در مورد شیمی مغز واکنش های عاطفی و اطلاعات دیگری که می تواند به شما در درک احساساتتان کمک کند، بیاموزید. معمولاً می‌توانید این منابع را در بخش خودیاری یک کتابفروشی یا پادکست‌ها پیدا کنید.

اگر به کمک نیاز دارید با یک متخصص صحبت کنید

با توسعه مهارت های مدیریت عاطفی موثر، می توانید بهره وری خود را به حداکثر برسانید و یک زندگی کاری سالم بسازید. بسته به موقعیت، آنها ممکن است درمان فردی ارائه دهند یا گروه های حمایتی را رهبری کنند. یک درمانگر می تواند به شما کمک کند تا احساسات خود را آزادانه بیان کنید، انگیزه های پشت پاسخ های عاطفی خود را کشف کنید و تکنیک های مقابله را تمرین کنید. همچنین ممکن است بتوانید توصیه هایی برای منابع و فعالیت های بیشتر از آنها دریافت کنید.

۴ راه برای از بین بردن حس ترس از شکست

مقاله قبلی

روش درست مقابله با استرس

مقاله بعدی

شما همچنین ممکن است دوست داشته باشید

نظرات

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *