انگیزهشاد زیستنمقالات

۸ اشتباه رایجی که باعث می‌شود صبح‌ها نتوانید از رختخواب بلند شوید

0
تقریبا تمام افراد احساس خواب‌آلودگی و خستگی اول صبح را تجربه کرده‌اند. گاهی با این‌که شب‌ها زود می‌خوابیم و 8 ساعت خواب کامل داریم، باز هم صبح با احساس خستگی بلند می‌شویم؛ انگار که به اندازه‌ی کافی نخوابیده‌ایم. گاهی این مساله را به استرس و مشغله‌های روزانه ربط می‌دهیم اما در اغلب اوقات خستگی صبحگاهی به دلایل دیگری چون اختلال در ساعت خواب اتفاق می‌افتد. با تاب روان همراه باشید تا به شما بگوییم چه اشتباهاتی باعث می‌شود صبح‌ها با احساس خستگی و خواب آلودگی از رختخواب بلند شویم.
1. قبل از خواب دوش آب گرم می‌گیرید
حمام یا دوش آب گرم باعث آرامش و بهبود کیفیت خواب می‌شود، البته منظورمان این نیست دقیقا قبل از خواب حمام کنید و بعد از دوش، به رختخواب بروید. دمای بدن قبل از خواب پایین می‌آید و همین افت دما باعث می‌شود بدن متوجه شود وقت خواب است. پس دوش آب گرم قبل از رفتن به رختخواب باعث می‌شود ارسال این پیام به مغز با اختلال مواجه شود. پیشنهاد می‌شود حداقل یک ساعت و نیم تا 2 ساعت قبل از خواب دوش بگیرید تا خواب با کیفیت‌تری را تجربه کنید.
2. اتاق خوابی به‌هم‌ ریخته دارید
تحقیقات نشان می‌دهد به‌هم‌ریختگی وسایل در اتاق خواب باعث می‌شود ذهن مشغول کارهایی شود که باید در طول روز انجام می‌دادید اما موفق به انجام‌شان نشده‌اید. در حالی‌که اگر اتاق خواب‌تان منظم و مرتب باشد و ملحفه‌ی تخت‌تان بوی تمیزی بدهد، زودتر به خواب می‌روید و خواب بهتری خواهید داشت. برای این‌که خواب شبانه بهتری داشته باشید، به تمیزی اتاق خواب‌تان اهمیت دهید و از به‌هم‌ریختگی آن خودداری کنید.
3. قبل از خواب، سراغ خوراکی‌های شیرین یا نشاسته‌دار می‌روید
خوردن قبل از خواب نه تنها به سلامتی انسان آسیب می‌زند، بلکه روی کیفیت خواب هم تاثیر منفی می‌گذارد. گفته می‌شود قبل از خواب از مصرف خوراکی‌های دارای شاخص گلیسمی بالا بپرهیزید، زیرا این مواد غذایی باعث افزایش میزان ترشح هورمون استرس (کورتیزول) در بدن می‌شوند و این تاثیر تا 5 ساعت ادامه خواهد داشت. پس از 5 ساعت قبل از خواب به سراغ غذاهایی چون پیتزا، کیک یاسیب زمینی نروید و غذاهای سبک‌تر مثل ماست یا گوشت کم‌چرب بخورید.
4. عادت به صبحانه خوردن ندارید
خوردن صبحانه به ساعت بیولوژیکی بدن کمک می‌کند که فاصله‌ی زمانی تا استراحت بعدی‌تان را محاسبه کند. ساعت بیولوژیکی یا ریتم شبانه‌روزی همان چرخه‌ی متناوب خواب و بیداری است. اگر فاصله‌ی بین بیدار شدن تا صبحانه خوردن زیاد شود، میزان ترشح کورتیزول در بدن زیاد می‌شود.
5. اتاق خواب روشنی دارید
وجود نور زیاد در اتاق خواب باعث می‌شود ترشح هورمون خواب‌آور ملاتونین در بدن کاهش یابد. توقف ترشح این هورمون سبب اختلالات خواب خواهد شد. البته منظور نور طبیعی نیست بلکه نور گوشی یا تلویزیون هم می‌تواند آسیب‌زا باشد و در روند خواب اختلال ایجاد کند. بهترین اقدام این است که تمام وسایل الکترونیکی داخل اتاق‌تان را کنار بگذارید.
6. در روزهای تعطیل، دیرتر بیدار می‌شوید
افرادی که در طول هفته، به جز روزهای تعطیل، 5 تا 6 ساعت و در روزهای تعطیل خیلی بیشتر می‌خوابند، ریتم بیولوژیکی بدن‌شان را به‌هم می‌ریزند. اختلال در ریتم شبانه‌روزی بدن، علاوه بر اختلالات خواب سبب افزایش احتمال ابتلا به چاقی، دیابت نوع 2 و بیماری‌های قلبی عروقی می‌شود. پس در روزهای تعطیل ساعت بیدار شدن‌تان را حداکثر یک ساعت به تاخیر بیندازید.
7. زنگ هشدار ساعت را به تعویق می‌اندازید
تنها چند دقیقه خواب بیشتر هیچ فایده‌ای ندارد. اگر زنگ ساعت به صدا درآید و آن را به تعویق بیندازید و دوباره بخوابید، ممکن است به خواب عمیق فرو بروید و بعد از بیدار شدن احساس خستگی بیشتری داشته باشید. پس بهتر است ساعت‌تان را دقیقا روی همان زمانی که باید بیدار شوید، تنظیم کنید و اراده‌تان را تقویت کنید.
8. برنامه‌ای برای ساعت خواب ندارید
اگر هر شب در ساعت متفاوتی به رختخواب بروید، ریتم شبانه‌روزی بدن‌تان به‌هم می‌ریزد و صبح احساس خواب آلودگی و خستگی خواهید داشت. پس ساعت خواب‌تان را تنظیم کنید و هر شب سر ساعت مشخصی بخوابید.

 

منبع: یوکن

نظرات

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *