آرامشحذف افکار منفیمقالات

چگونه بر ناامیدی خود غلبه کنید؟

0
1. ببینید از چه چیزی ناامید هستید؟
این خیلی مهم است که شما بتوانید احساسات مثبت و منفی خود را در هر ساعت و هر روز هفته ارزیابی کنید. حتی “ناامیدترین” افراد هم می دانند که روحیه آنها بسته به زمان، روز، کاری که انجام می دهند، افرادی که درکنارشان هستند و نوع فکری که دارند مرتب تغییر می کند. پس بیایید به تغییر باور داشته باشیم.

 

2. در مورد چه چیزهایی در زندگی احساس ناامیدی نمی کنید؟
به رفتارهایی فکر کنید که تا حدی روی انها کنترل دارید و از انجام آنها لذت می برید، مثلا کتاب خواندن، گوش دادن به موسیقی ، ورزش کردن، یادگیری چیزهای جدید. هنگامی که به رفتاری می پردازید که بر آنها کنترل دارید، ناامیدی شما برای آن لحظه کمرنگ خواهد شد. 

 

3. از خود بپرسید آیا قبلا که احساس ناامیدی کرده اید بعد از مدتی آیا اوضاع تغییر کرده؟
همه ما گاهی احساس ناامیدی می کنیم، مثلا بعد از جدایی از همسر ویا یک دوست، از دست دادن شغل، فوت یک عزیز، خیلی حالمان بد شده است ولی این احساس موقتی بوده و بعد از مدتی این حس ناامیدی مثل تمام حس های دیگر تغییر کرده است.

 

 

4. چرا فکر می کنید همه چیز ناامیدکننده است؟
دلایل خود را بنویسید و سپس آنها را بررسی کنید. به عنوان مثال ، بیایید تصور کنیم که بعد از جدایی احساس ناامیدی می کنید – فکر می کنید ، “دیگر هرگز خوشحال نخواهم شد.” این احساسات بعد از جدایی غیرعادی نیستند. اما آیا واقعاً مطمئن هستید که دیگر هرگز خوشبخت نخواهید شد؟

 

5. تمرینی ذهن آگاهی را امتحان کنید.
ناامیدی همیشه مربوط به فکر کردن درباره آینده است. ذهن آگاهی، بودن در لحظه حال است. می توانید انواع تمرین های ذهن آگاهی را برای تمرکز فکرتان به زمان حال انجام دهید مثلا به یک پیاده روی بروید و به محیط اطراف خود به دقت توجه کنید، حتی می توانید یک میوه را پوست بگیرید و به عطر و بو و مزه آن توجه کنید.

 

6. بر خلاف احساس ناامیدی خود رفتار کنید.
اگر رفتارمان بر خلاف این احساسی که داریم باشد معمولا روش خوبی برای شکستن زنجیرهای ناامیدی است. اگر احساس ناامیدی نمی کردید، چه اقداماتی انجام می دادید؟ شاید ورزش می کردید، با یک دوست تماس می گرفتید و با او بیرون می رفتید، کار جدیدی را شروع می کردید، پیاده روی می کردید.
حال که احساس ناامیدی می کنید تمام تلاش خود را انجام دهید تا این کارها را انجام دهید، آنوقت متوجه خواهید شد که حالتان بهتر شده است.

 

7. قبول کنید که داشتن احساس خوشحالی شما وابسته به هیچ شخص یا چیزی خارج از شما نیست.
بعضی اوقات احساس ناامیدی می کنیم زیرا ما بر روی یک فرد، یک تجربه خاص یا یک هدف مشخص متمرکز هستیم و فکر می کنیم اینها برای ما مساله مرگ و زندگی هستند. به عنوان مثال ، شما یک جدایی را پشت سر می گذارید و فکر می کنید که فقط این فرد برای خوشبختی شما لازم وضروری بوده، حتی اگر قبل از آشنایی با او تجربه های خوشبختی داشته باشید.
تمام دلایل و نتایج این فقدان ها را بنویسید و سپس به سراغ اهداف دیگری بروید که در دسترس شما هستند.
به خاطر داشته باشید که غلبه بر افسردگی و ناامیدی زمان بر است. مانند ایجاد یک مهارت جدید نیاز به تمرین دارد.
شاد باشید

نظرات

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *