اعتماد به نفسمقالات

۵ راهکار برای پیشرفت فکری و ذهنی

0

تمام افراد وقتی به آینده فکر می‌کنند، سعی می‌کنند اهداف کوتاه‌مدت و بلندمدتی برای خودشان برنامه ریزی کنند. در واقع  همه ی ما به دنبال این هستیم که آینده‌ای روشن‌تر برای خود بسازیم. اما مشکلی که در این بین وجود دارد، این است که همه به هدف‌مان فکر می‌کنیم اما هیچ کاری برای تقویت مغز و ذهن خود انجام نمی‌دهیم. با تاب روان همراه باشید.

به همین خاطر، گفته می‌شود برای تحقق اهداف خود، یک گام به عقب بروید. وضعیت فعلی خود و افکارتان را زیر نظر بگیرید. سپس، اولین گام را برای تقویت مغز و ذهن خود انجام دهید.

برای این‌که به موفقیت برسید، لازم است قدرت روحی و ذهنی خود را تقویت کنید. زمانی که مضطرب و نگران هستید، قدرت ذهنی شما برای ریسک کردن کاهش می‌یابد.

 

1. روی احساسات خود اسم بگذارید

جالب است بدانید، اسم گذاشتن روی احساسات از شدت آن‌ها کم می‌کند. وقتی احساس غم، عصبانیت ، اضطراب یا ترس دارید، آن‌ها را به خوبی بشناسید و برایشان اسم بگذارید.

 

به احساساتی که می‌توانند روی تصمیم‌گیری‌های شما تاثیر منفی بگذارند نیز توجه کنید. وقتی مضطرب و نگران هستید، قدرت ذهنی شما برای ریسک کردن کاهش می‌یابد. هم‌چنین، زمانی که هیجان‌زده‌اید، ممکن است کارهای زیادی را بدون فکر و منطق انجام دهید.

با افزایش آگاهی خود در مورد احساسات، می‌توانید احتمال تصمیم‌گیری‌های احساسی و بی‌منطق را به طور قابل توجهی کاهش دهید.

 

2. استفاده از روش‌های درست برای مواجهه با احساسات منفی

اسم گذاشتن روی احساسات یکی از کارهایی است که باید برای تقویت قدرت ذهنی و فکری خود انجام دهید. پس از آن، لازم است مهارت‌های اساسی برای سازماندهی احساسات خود را یاد بگیرید.

آیا وقتی مضطرب و خشمگین هستید ولع خوردن دارید؟ آیا وقتی عصبانی هستید دوست دارید به تفریح بروید و با دوستان‌تان وقت بگذارید؟ آیا هنگام عصبانیت در خانه می‌مانید و تنهایی را ترجیح می‌دهید؟ شاید این کارها به طور موقتی، آرام‌تان کند، اما در طولانی‌مدت این کارها شرایط را بدتر خواهد کرد.

 

باید به دنبال یادگیری مهارت‌های مناسب باشید. کارهایی که در حین کنترل احساسات شما، باعث آسیب زدن به سلامتی، روابط و اهداف طولانی‌مدت‌تان نشود. باید بدانید راه‌هایی که برای دیگران مفیدند، ممکن است برای شما مناسب نباشند. پس به دنبال راهی باشید که پاسخ‌گوی نیاز شماست و برای احساسات‌تان مفید تلقی می‌شود.

مهارت‌های مختلفی را امتحان کنید و بهترین گزینه را بیابید. تنفس عمیق، ورزش، تمرینات مدیتیشن، مطالعه کردن، رنگ‌آمیزی، تفریح و گردش در طبیعت، از جمله مواردی‌ است که می‌تواند باعث کسب آرامش و کنترل احساسات شما شود.

 

3. الگوهای فکری ناسالم را شناسایی و از زندگی خود حذف کنید

طرز تفکر شما روی احساسات و رفتارتان تاثیر می‌گذارد. وقتی با خود فکر می‌کنید «من نمی‌توانم این شرایط را تحمل کنم» یا «من خیلی بی‌عرضه‌ام»، مطمئن باشید در حال فروپاشی قدرت ذهنی و مغزی خود هستید.

به تفکرات خود اهمیت دهید و خودگویی‌های مثبت داشته باشید. اغلب تفکرات منفی و مسمومی در ذهن‌مان داریم که مانع پیشرفت‌مان می‌شوند. این خودگویی‌های منفی باعث می‌شود کنترل زندگی از دست‌تان خارج شود.

 

به افکار منفی و بی‌ارزش با مسائل ارزشمند پاسخ دهید. یعنی به جای گفتن این‌که: «من این کار را خراب خواهم کرد» به خودتان یادآوری کنید: «این بهترین فرصت من برای درخشیدن است و باید خودم را به بهترین شکل ممکن نشان دهم.»

مهم این است طرز حرف زدن درونی با خودتان را تغییر دهید و همیشه به دنبال بهترین‌ها باشید.

 

4. کارهای مثبت انجام دهید

بهترین کار برای تقویت ذهن و داشتن تفکرات مثبت این است که رفتار خود را تغییر دهید. کارهای سخت را به عهده بگیرید و تمام تلاش‌تان را بکنید که آن را به انجام برسانید، حتی اگر فکر می‌کنید توانش را ندارید. با این تمرینات، ذهن و فکرتان را قوی می‌کنید و به شخصیت محکم و استوارتری می‌رسید.

بهتر است عادات روزانه سالمی برای خود تعیین کنید. شکرگزاری و قدردانی از دیگران را تمرین کنید، تمرینات ورزشی انجام دهید، به کیفیت خواب‌تان توجه کنید و برنامه غذایی سالمی داشته باشید تا علاوه بر سلامت بدن، به تقویت مغز و ذهن خود نیز کمک کنید.

با کسانی دوست شوید که شما را به انجام کارهای مثبت تشویق می‌کنند. با انجام تمرینات سخت می‌توایند شخصیت قدرتمند و محکم‌تری برای خود بسازید.

 

5. عادات بدی که باعث تخریب ماهیچه‌های مغزی می‌شوند را کنار بگذارید

عادات مثبت به هیچ نتیجه‌ای نمی‌رسند اگر به انجام کارهای اشتباه و عادت های نادرست خود اصرار بورزید. این کار همانند این است که روی تردمیل بدوید و عرق بریزید، اما هم‌زمان شیرینی بخورید.

عادات اشتباه را در زندگی خود پیدا کنید که قدرت ذهنی‌تان را از بین می‌برند. به جای این‌که در حسرت موفقیت دیگران باشید و فکر کنید توانایی رسیدن به جایگاه‌های بالا را ندارید، از جای خود بلند شوید. افکار منفی را نادیده بگیرید. روی توانایی و مهارت‌های خود متمرکز شوید و ببینید در چه حوزه‌ای می‌توانید به موفقیت برسید. سپس برای رسیدن به موفقیت بیشتر برنامه‌ریزی کنید.

 

وقتی بتوانید عادات منفی خود را پیدا کنید، خواهید توانست انرژی‌ای که صرف انجامشان می‌شود را به انجام کارهای مفید اختصاص دهید.

تمرین و تلاش کنید

هم‌چنان که برای تقویت قوای جسمی خود نیاز به تمرین دارید و باید ساعت‌ها وقت بگذارید، برای داشتن ذهنی قدرتمند نیز باید تلاش و تمرین کنید. سختی مسیر را بپذیرید و با همت و پشتکار به تقویت ماهیچه‌های مغزی خود بپردازید. مطمئن باشید، شادی و موفقیت وارد زندگی‌تان شده و به اهداف بلندمدت‌تان خواهید رسید.

 

منبع: یوکن

نظرات

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *