داستانک

آیا از این بدتر هم می‌شود؟

0
گاهی، از دست دادن کار یا خراب شدن ماشین شخصی، یا حتی پَکر و بی حوصله بودن ممکن است این احساس را در شما ایجاد بکند که دنیا روی سر شما آوار شده است!
گروهبان یکم کلاه سبز، “کارل اریکسون” که هم اکنون بازنشسته شده است، برای شما از تجربه‌ی مشابه خودش در این زمینه می‌گوید: “تا به حال شرایط وحشتناک و ناامید کننده، زیاد دیده‌ام”. اما به جای این که اجازه بدهد که این احساس، او را به ورطه‌ی ناامیدی محض بکشاند، از همان احساسات برای پیشرفت استفاده می‌کند.
اریکسون” می‌گوید: یک طرز تفکر جالب در میان نیروهای ویژه‌ی نظامی همواره ترویج می‌شود که به همه‌ی افراد برای مقابله با مسائل و مشکلات کوچک و بزرگ شخصی‌شان کمک می‌کند و باعث می‌شود تا تمرکز خود را در این گونه پیشامدها حفظ کنند.
ایده‌ی پشت این طرز فکر بسیار ساده است: مهم نیست که شرایط چقدر بد شده است، به این فکر کنید که همیشه می‌تواند از این هم بدتر بشود!
با این طرز تفکر، “اریکسون” فقط به مسائلی که او را تحت تأثیر قرار می‌دهند می‌اندیشد و برای اینکه سلامت و تمرکز روانی خود رو هنگام وقوع مشکلات حفظ کند، از خودش سه سؤال اساسی می‌پرسد:
آیا من سالم هستم؟
آیا خانواده‌ام سالم هستند؟
آیا من مورد حمله قرار گرفته‌ام؟
خودش می‌گوید که هرگز به هر سه این سؤالات همزمان جواب مثبت نداده است و همین موضوع باعث آرامش درونی در وی می‌شود. او می‌گوید: “اگر جایی در کشوری دیگر با غذای مسموم در حال موت باشم، لااقل مطمئنم که خانواده‌ام سالم و در امنیت هستند و من مجبور به جنگیدن برای حفظ امنیت و آرامش آن‌ها نیستم” در نتیجه “همیشه شرایط می‌تواند از این هم بدتر بشود.
و اضافه می‌کند که ” “اگر در شرایط وحشتناکی قرار بگیرم که جوابم به هر سه سؤال مثبت باشد، به خودم میگویم که راهی به جز جلو رفتن و حل مشکلات ندارم” و “مشکلات فقط می‌توانند برطرف بشوند”
اریکسون” می‌گوید: برای اینکه مسائل و مشکلات بر طرف بشوند باید فعالیت بکنید و برای رغم زدن هر اتفاقی، می‌بایست به خود زحمت بدهید
او می‌افزاید: “اگر یک کامیون ترمز بریده به سمت شما بیاید چه کار می‌کنید؟ از سر راه اش کنار می‌روید، درسته؟ همینطور هم وقتی زندگی شما هم به طور کلی به هم ریخته می‌شود، باید مسیر آن را تغییر بدهید.”
اریکسون می‌گوید: “اگر نمی‌توانید فکر خود را از مشکلات منحرف کنید و راهی هم برای پیشبرد مسائل ندارید، به یک بیمارستان جانبازان و معلولین بروید. ۲۰ دقیقه از وقت خودتان را با یک جانباز که هر دو پای خود را روی یک بمب دست ساز از دست داده است بگذرانید. خواهید دید که با اینکه ارتقای شغلی‌ای که شایسته است را دریافت نکرده، اما هنوز زنده است و زندگی می‌کند.
حرف من را باور کنید: مشکل شما، اصلاً مشکل نیست. مهم نیست که چقدر برای شما بد است و اوضاع شما را به هم ریخته است؛ حداقل کسی شما را هدف گلوله‌اش قرار نداده است!”
اگر هم در مواجهه با مشکل خود، واقعاً احساس استیصال کردید، حتماً از متخصص مربوط به مشکل خودتان کمک بگیرید.

 

منبع: familypsy

نظرات

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *