اعتماد به نفسمقالات

چگونه چیزی که می‌خواهید درخواست کنید را بیان کنید

0
یکی از مهارت های مهمی که باید به یاد گرفتن آن بپردازید، این است که چطور امیال خود را بشناسید و ماهرانه برای رسیدن به آن‌ها درخواست کنید. در غیر این صورت به جای دست یافتن به چیزهایی که می‌خواهید، باید چیزهایی که وجود دارند را در زندگی تحمل کنید. در تاب روان با نحوه بیان درخواستتان آشنا می‌شوید.
برای شروع بهتر است که زمانی را به خود اختصاص داده و آن را صرف این موضوع کنید که دقیقا چه چیزی می‌خواهید. بعد از آن درخواستتان را طراحی کنید. سپس مطمئن شوید که درخواستتان در وقت مناسب و به شیوه‌ای محترمانه، صریح و با اعتمادبه‌نفس بیان می‌شود. بدون در نظر گرفتن این‌که پاسخی که به درخواستتان می‌دهند مثبت است یا منفی، شما باید آن را با عزت بپذیرید و برای تلاش بعدی‌ که برای ارائه درخواستتان انجام می‌دهید آماده شوید. در این مقاله مواردی که برای ارائه درخواست خود باید رعایت کنید را بررسی خواهیم کرد.
قبل از درخواست کردن به خواسته خود فکر کنید
1. ابتدا به این اطمینان برسید که دقیقا چه چیزی می‌خواهید 
هیچ‌وقت برای چیزی که فکر می‌کنید واقعا می‌خواهید، به صورت عجولانه درخواست نکنید. در عوض به خوبی همه چیز را بررسی کنید، تا مطمئن شوید که چه چیزی می‌خواهید و بعد برای آن درخواست کنید. در صورتی که شما این کار را انجام ندهید، به احتمال زیاد پاسخ منفی می‌گیرید یا چیزی نصیبتان می‌شود که نیازهای شما را برآورده نخواهد کرد.
• برای مثال شما ممکن است متوجه این مسئله بشوید که کارتان بیش از حد تحمل به شما فشار و استرس وارد می‌کند.  اما باید به این بیندیشید که که راه حل مدنظرتان چیست؟ آیا برنامه کاری متفاوتی می‌خواهید؟ آیا تغییری کوچک در مسئولیت‌هایتان مشکل را حل می‌کند؟ یا تغییر شغلی باید انجام بدهید؟
درخواست کردن - درخواست مودبانه
• اگر مطمئن نیستید که چه چیزی می‌خواهید باید از طریق مشورت با دوستان قابل اعتماد، استاد یا مشاور، راهنمایی که لازم دارید را به دست بیاورید. اما از یاد نبرید که در نهایت، تصمیم این که خواسته واقعی شما چیست، فقط به عهده شخص شماست و تنها از خودتان بر خواهد آمد.
2. دلیل و منطق خود را برای درخواستتان یادداشت کنید
نوشتن درخواستتان بر روی کاغذ، به شما کمک می‌کند تا به اطمینان خاطر برسید که درخواستتان واضح و منطقی است یا خیر. برای مثال اگر افزایش حقوق می‌خواهید بالای صفحه بنویسید: «من افزایش حقوق می‌خواهم به این دلیل که…»  سپس فهرستی از دلایل خود را برای آن بنویسید.
• برای مثال: «دو سال است که کار می‌کنم و افزایش حقوق نداشته‌ام.» یا «شعبه ما به خاطر تلاش‌های من افزایش بازده داشته است.» یا «همکارهایم با مسئولیت‌های مشابه من، حقوق بیشتری می‌گیرند.» «اکنون دیگر نگه‌داری از مادر مریضم نیز به مسئولیت‌های دیگرم که شامل نگه‌داری از دو کودکم بود اضافه شد.»
• اگر هنوز هم از منطقی بودن درخواستتان مطمئن نیستید، آن را به شخصی قابل اعتماد نشان دهید تا به اطمینان کامل برسید.
3. به خاطر درخواستی که دارید حس گناه نکنید و اعتماد‌به‌نفس داشته باشید 
اگر درخواست شما واضح و منطقی است، دلیلی برای حس گناه، در قبال مطرح کردن آن وجود ندارد. با این قضیه کنار بیایید که شما حق دارید چیزهایی که می‌خواهید را طلب کنید؛ حتی اگر به آن نیاز اضطراری و جدی ندارید.
درخواست کردن - قواعد درخاوست کردن
• هیچ تضمینی برای این که شما به چیزی که می‌خواهید برسید نیست؛ اما حق این را دارید که حتی برای یک بار هم که شده آن را بیان کنید.
• اعتمادبه‌نفس خود را با تکرار کردن عبارات تأکیدی مانند: «من لیاقتش را دارم» بالا ببرید.
4. شخصی که قرار است از او درخواست کنید را در نظر بگیرید
هرچه شناخت شما از آن شخص بیشتر و بهتر باشد، درخواستتان را طوری تنظیم می‌کنید که مطابق سلیقه او باشد و به سرعت در رسیدن به خواسته‌تان پیش خواهید رفت. شما می‌توانید جزئیات کوچک مانند زمان بندی و نحوه بیان کلمات را با شخصیت مخاطبتان هماهنگ کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.
• برای مثال اگر می‌دانید که رییس شما صبح‌ها سرحال‌تر است، درخواست افزایش حقوقتان را در  بعدازظهر انجام ندهید.
• اگر می‌دانید مادر همسرتان با تعریف و تمجید نرم می‌شود، حتما از او تعریف کنید.
• اما فراموش نکنید، شما برای چیزی که خودتان می‌خواهید درخواست می‌کنید، نه چیزی که فکر می‌کنید آن‌ها می‌خواهند که شما درخواست کنید.
5. درخواست خود را مقابل آینه یا با یک دوست قابل اعتماد تمرین کنید 
درست مانند سخنرانی کردن، حفظ کردن شعر و یا آواز خواندن، تکرار و تمرین کردن به شما کمک می‌کند عملکرد بهتری داشته باشید. در مقابل آینه بایستید یا از خودتان فیلم بگیرید. سپس درخواست خود را با استفاده از عبارات مختلف و بیان دلایل مختلف ارائه دهید. البته تمرین در مقابل دوستی معتمد در اولویت است. چون او می‌تواند بازخورد مفیدی به شما دهد.
• یکی از کمک‌هایی که یک دوست می‌تواند به شما بکند این است که ایرادات حالت بدن شما را گوشزد کند تا شما خالی از اعتمادبه‌نفس به نظر نرسید. چون صاف ایستادن و نگاه به چشمان مخاطب باعث می‌شود شما در ارائه خواسته خود مطمئن‌تر به نظر برسید.
درخواست کردن - قواعد درخاوست کردن
6. زمان مناسبی برای درخواست انتخاب کنید ولی در این مورد وسواس به خرج ندهید 
اگر رئیس شما صبح‌ها سرحال است درخواست افزایش حقوقتان را همان صبح بیان کنید. اما به یاد داشته باشید که وسواس به شما کمکی نمی‌کند که آن صبح مناسب بیان درخواست خود را پیدا کنید. پس به محض اینکه از دلیلتان برای درخواست مطمئن شدید آن را بیان کنید.
• یکی از چیزهایی که مانع بیان درخواست می‌شود، به تعویق انداختن های مکرر است. برای فرار از تله به تعویق انداختن به خودتان یادآوری کنید که می‌دانید چه چیزی می‌خواهید و لیاقتش را دارید. همین حالا زمان مناسب برای بیان درخواستتان است.
چگونگی بیان درخواست
1. درخواستتان باید مؤدبانه و محترمانه و در عین حال واضح و سرشار از اعتماد‌به‌نفس بیان شود 
در هنگام بیان درخواستتان حتما لبخند بزنید و اخم نکنید. گشاده‌رویی و لحن دل‌نشین تأثیری مثبت دارد. اما به خاطر داشته باشید که زیاده‌روی در این کار شما را لوده و نامطمئن نشان می‌دهد و کسی درخواستتان را جدی نمی‌گیرد. یک درخواست «محترمانه و محکم»، می‌تواند شیوه مناسبی برای بیان باشد.
• جایی برای شک و دودلی نیست: «داشتم به این فکر می‌کردم که شاید بهتر است یک قایق برای خودمان بخریم.»
• به جای آن درخواستتان را صریح و مستقیم بیان کنید: «عزیزم من می‌خواهم که ما یک قایق بخریم.»
• «من افزایش حقوق می‌خواهم، همین‌الان هم آن را می‌خواهم!» این جمله خصومت‌آمیز و به عبارتی زیاده‌روی است. در عین حال: «آیا به نظر شما این مسئله ممکن است که افزایش حقوق کوچکی در صورت استحقاق نصیب بنده شود؟» این جمله نیز بیش از حد ضعیف است.
2. درخواستتان را تا حد امکان دقیق بیان کنید 
شما زحمت زیادی کشیدید تا از چیزی که می‌خواهید مطمئن شوید. حالا کاری کنید که مخاطبتان هم از آن به همان اندازه مطلع شود. درخواست باید واضح باشد. با عباراتی مثل: «من می‌خواهم که..» یا «تمایل دارم که..» جمله خود را شروع کنید.
درخواست کردن - قواعد درخواست کردن
• برای مثال: «آقای رئیس، من تمایل دارم که اتاق خالی گوشه ساختمان  را بگیرم.»
• هنگام بیان درخواستتان از  کلمه «من» استفاده کنید تا مخاطب بداند که این چیزی است که شما می‌خواهید. رد کردن درخواستی که به صورت: «آیا به نظر شما امکان‌پذیر است که اتاق گوشه ساختمان را به من دهید.» بیان می‌شود بسیار آسان‌تر است.
3. فقط در موقعیت‌های تجاری مهم می‌توانید چیزی کمتر یا بیشتر از آنچه می‌خواهید طلب کنید
این روش به طور معمول توسط فروشندگان استفاده می‌شود. به عنوان مثال، آن‌ها در ابتدا قیمت‌ها را پایین می‌آورند تا مشتری های بیشتری به دست آورند. سپس از قیمت‌های مدنظرشان استفاده می‌کنند. در حالت دیگر، ابتدا قیمتی بالا
و غیرمنطقی برای اجناسشان معین می‌کنند تا قیمت اصلی که بعد از مذاکره و چانه زدن به مشتری می‌دهند قابل قبول و منطقی‌تر به نظر برسد.
• این ترفندها مناسب استفاده در مقابل دوستان و خانواده نیستند و باید به شکل هوشمندانه، در زمینه‌های حرفه‌ای استفاده شوند.
• استفاده از این ترفندها توسط فروشندگان و در مقابل آن‌ها بخشی از عرف شده است. اما اگر از این ترفند در مقابل دوستان و خانواده استفاده شود، باعث ناخشنودی و حتی بعضی مواقع خشم شخص خواهد شد.
• برای مثال وقتی در محل کارتان افزایش حقوق می‌خواهید، بهتر است با مبلغ کمی بالاتر از آنچه که می‌خواهید شروع کنید. اما نه آن‌قدر بالا که غیرمنطقی به نظر برسد. اگر ترفیع می‌خواهید، اگر خودتان می‌خواهید دستیار مدیر فروش باشید، برای موقعیت مدیریت دپارتمان خود درخواست نکنید.
4. فقط یک دلیل برای درخواستتان ارائه کنید 
حتی اگر 10 دلیل محکمه‌پسند برای خریدن کلبه ساحلی دارید، فقط یکی از آن‌ها را به همسرتان بگویید. اگر همه آن‌ها را بیان کنید ممکن است همسرتان حس کند که با ایده هایتان به او حمله کرده‌اید.‌ در این حالت امکان مخالفت وی بیشتر خواهد شد.
درخواست کردن - قواعد درخواست کردن
• فرض کنید شما فکر می‌کنید که داشتن خانه ساحلی علاوه بر این‌ که به سلامت روح و روان شما کمک می‌کند، سرمایه‌گذاری خوبی نیز هست. در این حالت بهترین دلیل شما برای مطرح کردن این درخواست می‌تواند چیزی مانند:«من می‌خواهم که ما این خانه ساحلی را بخریم تا چندین سال دیگر تبدیل به مکانی شود که خانواده‌هایمان در آن گرد هم می‌آیند» باشد.
• قوی‌ترین دلیل ممکن را  برای بیان درخواستتان انتخاب کنید. مگر اینکه از این مطمئن باشید که دلیل دیگری که دارید تأثیر بهتری روی شخص مورد نظر خواهد داشت.
• تصور کنید بعد از بیان درخواستتان جواب منفی گرفتید و قصد دارید درخواستتان را در آینده دوباره بیان کنید. اگر فقط یک دلیل را بیان کرده باشید می‌توانید درخواست دومتان را محکم‌تر و با یک دلیل خوب بیان کنید.
5. در صورتی از تهدید استفاده کنید که بتوانید عواقب آن را بپذیرید  
تهدیدهای تو خالی شما را به جایی نمی‌رساند.‌ در صورتی که تهدیدتان جواب ندهد شما یا مجبور می‌شوید که تن به کاری دهید که باب طبعتان نیست یا باید یک عقب‌نشینی خجالت‌آور را تجربه کنید.
• از عبارتی مانند: «حقوق من را افزایش دهید وگرنه استعفا می‌دهم.» یا «اگر همین‌الان برای ازدواجمان برنامه ریزی نکنیم همه چیز را تمام می‌کنم.» استفاده نکنید مگر اینکه واقعا قصد عملی کردن تهدیدتان را داشته باشید.
• اگر مدام مردم را با تهدیدهای تو خالی بترسانید، آن‌ها شما را به چشم شخصی بدذات و غیر قابل اعتماد خواهند دید.
پذیرفتن واکنش مخاطب بعد از مطرح کردن درخواستتان
1. با دقت به پیشنهادی که طرف مقابل پس از بیان درخواستتان ارائه می‌دهد گوش دهید 
بعد از بیان درخواستتان به طرف مقابل اجازه دهید که پاسخ شما را تمام و کمال بدهد. با دقت تمام به حرف‌های او گوش کنید و پاسخش را بررسی کنید و ببینید که آیا پاسخ او برای درخواستتان مناسب است. اگر به توضیح بیشتری نیز دارید با احترام کامل این مسئله را بیان کنید.
• به عنوان مثال: «بر اساس چیزهایی که گفتید شما حاضر نیستید 8 درصد حقوق من را افزایش دهید، اما با 5 درصد موافقید؟» این می‌تواند نقطه‌ای باشد که مذاکره را از آن آغاز کنید.
2. اگر چیزی که می‌خواستید را به دست آوردید قدر‌دانی و تشکر را فراموش نکنید
بعضی وقت‌ها تمام کاری که شما نیاز دارید انجام دهید تا به چیزی که می‌خواهید برسید درخواست کردن است. در این موارد حتی اگر حس می‌کنید که به طور کامل مستحق چیزی که می‌گیرید هستید، به شخص مقابل خود نشان دهید که به چه میزان قدردان او خواهید بود.
درخواست کردن - قواعد درخواست کردن
• از عبارات ساده مانند:«خیلی ممنون» استفاده کنید.
• می‌توانید از جزئیات بیشتری استفاده کنید:«آقای رییس، من خیلی متشکرم که به حرف‌های من گوش کردید و موافقت کردید که برنامه هفتگی‌ام را عوض کنم.»
3. شنیدن جواب منفی به درخواستتان را شخصی برداشت نکنید  
شما همیشه به چیزی که می‌خواهید نمی‌رسید. حتی اگر منطقی‌ترین درخواست ممکن را به قانع‌کننده‌ترین شیوه ممکن بیان کنید، باز هم ممکن است درخواستتان رد شود. این قضیه به این معنی نیست که کسی که درخواستتان را رد کرده با شما دشمنی دارد و یا از شما متنفر است. با این قضیه کنار بیایید که شما تلاشتان را کردید اما این دفعه به نتیجه نرسیدید.
• با «نه» شنیدن نترسید، بلکه برای فرصت‌های بعدی آماده شوید. باورتان را به خودتان و توانایی تان در موفقیت از دست ندهید.
• از هر کسی که درخواست کردید در هر صورت تشکر کنید: « ممنون که درخواست من را در نظر گرفتید.» یا «به خاطر زمانی که برای شنیدن درخواست من گذاشتید از شما ممنونم.»
4 .برای درخواستی مجدد و متفاوت آماده شوید
نظر افراد تغییر می‌کند و پاسخشان به درخواست شما نیز به همراه آن عوض خواهد شد. برای مثال برای تکرار درخواست افزایش حقوق از رئیس خود یا درخواست ماشین از والدینتان بهتر است که سه تا شش ماه صبر کنید. به یاد داشته باشید که بهتر است، نحوه بیان درخواستتان با درخواست قبل تفاوت داشته باشد و یک شکل نباشد.
• وقتی که برای درخواست مجدد آماده شدید پروسه‌ای که در این مقاله توضیح داده شد را از اول شروع کنید. مطمئن شوید که می‌دانید چه می‌خواهید. دلایلتان را مشخص کنید و بهترینشان را پیدا کنید. در نهایت در جمله‌بندی کاملا متفاوت از دفعه قبل آن را بیان کنید. اما به یاد داشته باشید که محترمانه مدعی باشید.

 

منبع: یوکن

نظرات

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *