انگیزهمقالات

۱۳راهی که برای پیشرفت به ما انگیزه مضاعف خواهد داد

0
گاهی کارهای زیادی برای انجام دادن داریم، اما هیچ رغبتی به انجام کارهای ناتمام نشان نمی‌دهیم. به خاطر همین بی‌انگیزگی، از انجام وظایفمان شانه خالی می‌کنیم یا حتی انجامشان را به تعویق می‌اندازیم. اغلب در این مواقع، با این‌که انجام خیلی از کارهای ناتمام ضروری است، اما هیچ اقدامی برای انجام دادن آن‌ها نمی‌کنیم. تنها با عذاب وجدانِ انجام ندادن‌شان، خود را آزار می‌دهیم. راه انگیزه دادن به خود در مسیر پیشرفت را در تاب روان بخوانید.
در این مقاله از تاب روان، روی صحبت‌مان با کسانی است که به انگیزه‌ی پیشرفت نیاز دارند تا بتوانند کارهای ناتمام‌شان را به نتیجه برسانند. برای اینکه باانگیزه باقی بمانید، باید برنامه زندگی‌تان را طوری تنظیم کنید که دیگر مجبور به انجام کاری نباشید، بلکه وظایف‌تان را از روی شور و اشتیاق انجام دهید. اگر در شغل‌تان آن‌قدر بی‌انگیزه هستید که هر روز رغبتی برای سرکار رفتن ندارید، شاید وقت آن رسیده که به دنبال شغل جدیدی باشید.
رعایت 3 نکته برای ایجاد انگیزه در ابتدای مسیر پیشرفت
چیزی که باید بدانید این است که وقتی می‌توانید با انگیزه به سراغ انجام کاری بروید که سه نکته را مدنظر داشته باشید:
1. علاقه
سعی کنید به سراغ کارهایی بروید که در حیطه‌ی علاقه‌مندی‌های‌ شما هستند. همه‌ی ما گاهی مجبور می‌شویم کارهایی را انجام دهیم که علاقه‌ای به انجامشان نداریم. اگر زندگی‌تان محدود به انجام کارهایی شود که موردعلاقه‌تان نیستند، بالاخره روزی از پا در می‌آیید.
2. عادت
غیرممکن است بتوانید تمام زندگی‌تان را با برنامه جلو ببرید. همین که تنها به چند مورد از عادات اصلی زندگی‌تان نظم و ترتیب بدهید، کافی است تا زندگی روزمره‌تان سروسامان بگیرد. اگر صبح‌ها رأس ساعت مشخصی از خواب بیدار شوید و هر روز ساعات کاری و میزان بازدهی‌تان مشابه باشد، روز بعد با سختی کمتری همان کارها را انجام خواهید داد.
3. غرق شدن در انجام کاری
غرقگی (flow) وضعیتی است که ذهن فرد، روی کارِ در دست انجام، متمرکز می‌شود. عوامل زیادی در ایجاد این وضعیت نقش دارند، اما در اختیار گرفتن ذهن و هدایتش به سمت وضعیت غرقگی، کار ساده‌ای نیست. باید به دنبال راهی باشید تا کاری که انجام می‌دهید، باعث بی‌حوصلگی‌تان نشود و اذیتتان هم نکند، بلکه جذبتان کند به‌طوری که غرق انجام دادنش شوید.
تکنیک‌های ایجاد انگیزه پیشرفت
گاهی، حتی اگر تمام موارد گفته شده را رعایت کنید، باز هم ممکن است برای دست‌یابی به هدف به انگیزه نیاز داشته باشید. در این شرایط لازم است نکات زیر را مدنظر بگیرید:
1. از خودتان بپرسید چرا؟
اگر خود را مجبور به انجام کاری کنید که حوصله‌تان را سر می‌برد، این تمرکز اجباری هیچ تاثیری در جذاب‌تر شدن کاری که انجام می‌دهید، نخواهد داشت. اگر کاری را انجام می‌دهید که علاقه‌ای به آن ندارید و جذب‌تان نمی‌کند، کمی به خودتان فرصت دهید و سعی کنید متوجه شوید چرا باید خود را به انجام کاری که ترغیب‌تان نمی‌کند، به سختی بیندازید. باید به دنبال دلیلی باشید تا کارِ در دست انجام را برایتان جذاب‌تر کند. اگر به هیچ دلیل مشخصی نرسیدید، شاید بهتر باشد از انجام آن کار دست بکشید.
2. برای یک چالش پنج دقیقه‌ای اقدام کنید
برای پنج دقیقه شروع به کار کنید. همین پنج دقیقه کافی است تا برای کار آماده شوید.

 

3. خود را پرانرژی نشان دهید
وقتی به انجام کاری اشتیاق داشته باشید، از نظر جسمی نیز سرشار از انرژی خواهید بود. پس وقتی به انجام کاری رغبت ندارید، طوری وانمود کنید که انگار به همان اندازه پرانرژی و هیجان‌زده هستید. باید به بدن‌تان تلقین کنید مشتاق و پرانرژی هستید. شاید این روش احمقانه به نظر برسد، اما باور کنید به طور شگفت‌انگیزی باعث افزایش انگیزه‌تان می‌شود.
4. مرحله بعدی کار را تجسم کنید
شاید فکر کنید پروژه ای که در انتظارش هستید، نشدنی است و نمی‌توانید از عهده‌اش بربیایید. تا وقتی پروژه‌ای را انجام نشدنی بدانید، تنها از زیر انجام دادنش شانه خالی می‌کنید. در این مواقع، گفته می‌شود به سرعت به مرحله‌ی بعدی کار فکر کنید. منظور این است پروژه‌ی فعلی را به وظایف انجام‌شدنی تبدیل کنید تا راحت‌تر بتوانید آن را به انجام برسانید.
5. عامل بی‌انگیزگی‌تان را پیدا کنید
فکر می‌کنید چه عاملی باعث می‌شود انگیزه‌ای برای انجام کار نداشته باشید؟ سعی کنید عواملی که باعث بی‌انگیزگی‌تان می شود را شناسایی و رفع کنید. شاید دلیل بی‌انگیزگی‌تان خستگی، ترس، بی‌حوصلگی، بی‌قراری یا خشم باشد. شاید نمی‌دانید چقدر زمان دارید یا اصلا متوجه نیستید وظایف محول شده هنوز به پایان نرسیده‌اند و به همین دلیل، وظایف‌تان را به تعویق می‌اندازید. در هر صورت، تمام عواملی که جلوی پیشرفت تان را می‌گیرد، شناسایی کرده و کنار بگذارید.
6. بر ترس‌هایتان غلبه کنید
قطعا از اینکه کاری را به نتیجه برسانید، واهمه ندارید. اما گاهی، ترس یا اضطراب های نهفته جلوی پیشرفت‌تان را می‌گیرند و اجازه نمی‌دهند وظایف‌تان را به پایان برسانید. باید ترس‌ها و اضطراب‌های نهفته را در وجودتان شناسایی کرده و از بین ببرید. اعتماد به نفس‌تان را تقویت کنید و این باور را در خود به‌وجود آورید که از پس انجام هر کاری بر می‌آیید.
7. از یک دوست، انگیزه بگیرید
وقتی تنبلی مانع بزرگی است تا به کارهایتان برسید، به طوری که به انجام هیچ کاری رغبت ندارید، از یک دوست انگیزه بگیرید. در شرایطی که مدام کارهایتان را به تعویق می‌اندازید، یک دوست پرانرژی می‌تواند انگیزه‌تان را بالا ببرد تا روحیه بگیرید و به وظایف‌تان رسیدگی کنید.
8. برای هر روزتان برنامه بریزید
سعی کنید برای هر روز خود برنامه بریزید. صبح‌ها زودتر از رختخواب بلند شوید و کارهای مهمی که باید در طول روز انجام دهید را برای ساعات ابتدایی برنامه‌ریزی کنید. وقتی کارهای مهم‌تان را در اول صبح به نتیجه برسانید، برای انجام کارهای دیگری که در ادامه‌ی روز باید انجام دهید انگیزه و انرژی بیشتری خواهید داشت.
9. کتاب بخوانید
هر روز کتاب بخوانید، البته نه فقط کتاب های انگیزشی. خواندن هر کتابی که دربردارنده‌ی ایده های جدید باشد، به زندگی‌تان کمک می‌کند. ایده‌های جدید، باعث ایجاد انگیزه می‌شوند و ذهن‌تان را به تکاپو می‌اندازند. یادگیری ایده‌های جدید باعث تقویت مغز می‌شود. پس سریع‌تر می توانید وظایف‌تان را به انجام برسانید و به زمان کمتری نیاز خواهید داشت.
10. از ابزارهای کارآمد استفاده کنید
محیط و ابزارهای پیرامون تاثیر حیرت‌انگیزی روی افزایش انگیزه ما دارند. آیا رایانه‌ای که در طول روز استفاده می‌کنید، خیلی کند است؟ اپلیکیشن‌هایی که مورد استفاده قرار می‌دهید، کارایی لازم را ندارند؟ وسیله ای که ابزار کارتان به حساب می آید، نیاز به تعمیر دارد؟ اگر در انجام وظایف روزانه‌تان از ابزارهای کارآمد استفاده نکنید، انگیزه‌تان روز به روز تحلیل خواهد رفت. پس تمام موانعی که از ایجاد انگیزه ی کافی جلوگیری می کند را از میان بردارید.
11. حتی مشکلات جزئی را حل کنید
از مهم‌ترین عوامل بی‌‌انگیزگی، مشکلات کوچکی هستند که با وجود بی‌اهمیتی، تاثیر قابل‌توجهی در از بین بردن انگیزه دارند. باید بدانید مشکلات کوچک نیز به اندازه‌ی مشکلات بزرگ و جدی حائز اهمیت هستند و نیاز به رسیدگی شما دارند، زیرا همین مشکلات کم‌اهمیت می‌توانند انگیزه‌تان را بگیرند.
12. از مانتراها کمک بگیرید
مانترا کلمه، جمله یا عبارتی است که همانند ذکر تکرار می‌شود. سعی کنید چند مانترا پیدا کنید و از آنها الهام بگیرید. مانتراها انگیزه‌ی خوبی به شما می‌دهند و می‌توانید آنها را از کتاب‌ها یا مجلات انگیزشی پیدا کنید. مانترا می‌تواند چند کلمه‌ی ساده باشد که فرد را هدایت می‌کند. اگر هیچ مانترایی پیدا نکرده‌اید و نمی‌دانید از کجا شروع کنید، از جمله‌ی «همین الان پاشو انجامش بده» انرژی بگیرید.
13. از موفقیت‌های کوچک استفاده کنید
موفقیت های کوچک، باعث دست‌یابی به موفقیت های بزرگ می‌شوند. وقتی به موفقیت می‌رسید، به قدری انرژی می‌گیرید که فکر می‌کنید برای انجام هر کاری آماده هستید. موفقیت‌های کوچک، مانند تعریف و تمجید مدیرتان وقتی کارهایتان را خوب انجام داده‌اید یا زمانی که نیمی از وظایف‌تان را تا قبل از ظهر به انجام رسانده‌اید، باعث می‌شوند به بمب انرژی تبدیل شوید. پس از موفقیت‌های کوچک برای ایجاد انگیزه استفاده کنید. می‌توانید به سراغ کارهایی بروید که انجام‌شان خیلی سخت نیست، مانند ورزش صبحگاهی. در ابتدای روز انجامشان دهید تا مابقی روز را با انگیزه‌ی بیشتری پشت سر بگذارید.

 

منبع: یوکن

صورتحسابی برای آیندگان

مقاله قبلی

۱۰ اشتباهی که افراد شاد هیچ‌گاه مرتکب نمی‌شوند

مقاله بعدی

شما همچنین ممکن است دوست داشته باشید

نظرات

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *