نتایج آخرین تحقیقات نشان میدهد، طبیعتگردی تاثیر فوقالعادهای روی سلامتی انسان دارد. در سالهای اخیر، سازمانهای علمی-تحقیقاتی اعلام کردهاند، گردش در طبیعت برای سلامت جسمانی و روانی مفید است؛ به طوری که گفته میشود حداقل 2 ساعت در هفته را به طبیعت بروید. با تاب روان همراه باشید.
محققان دانشگاه اگزتر انگلیس در اینباره تحقیقاتی انجام دادند و قصد داشتند به این موضوع پی ببرند که هر هفته چند ساعت طبیعتگردی لازم است؟
براساس نتایج به دست آمده، حداقل زمان طبیعتگردی در هر هفته 120 دقیقه است. قطعا اختصاص دادن زمان بیشتر نتایج بهتری به دنبال خواهد داشت.
چقدر طبیعتگردی کنیم تا همیشه سالم بمانیم؟
این تحقیق روی گروهی 20 هزار نفره از مردم انجام شد. محققان این دانشگاه تاثیر مدت زمان طبیعتگردی روی سلامت جسمی و روحی-روانی را مورد بررسی قرار دادند؛ بدون توجه به اینکه در دشتها و جنگلها طبیعتگردی میکردند یا در فضای سبز شهری. نتایج تحقیقات، در میزان سلامتی افرادی که در طول هفته 119 دقیقه یا کمتر طبیعتگردیکرده بودند، تغییر چندانی مشاهده نشد. در مقابل، افرادی که زمان طبیعتگردیشان حداقل 120 دقیقه بود، سالمتر از دیگر افراد بودند.
در آخرین تحقیقات، اختصاص زمان بیشتر از 120 دقیقه برای سلامتی مفید بوده است. مثلا کسانی که 5 ساعت یا بیشتر در هفته به طبیعت رفته بودند، از نظر سلامتی وضعیت بسیار بهتری داشتند. پس نباید زمان 120 دقیقهای را با زمان لازم برای طبیعتگردی اشتباه گرفت. به گفتهی محققان انگلیسی، 120 دقیقه حداقل زمانی است که باید در طبیعت سپری کنیم تا از نظر جسمی و روانی سالم بمانیم.
120 دقیقه را چطور سپری کنیم؟
پژوهش محققان انگلیسی اعلام میکند برای بهره بردن از تاثیرات مفید طبیعتگردی، پیوسته بودن زمان 120 دقیقهای لازم نیست. اگر این 120 دقیقه در چند بازه زمانی کوتاه و با فاصله از یکدیگر هم سپری شود، همان تاثیر مثبت را روی سلامتمان خواهد داشت.
در این تحقیق آمده است:
به عقیدهی ما، بازه زمانی 120 دقیقهای حداقل زمانی است که باید در طبیعت سپری کرد تا از نتایج آن بهرهمند شد. کمتر از این مدت زمان تاثیری روی بهبود سلامت ندارد، اما افزایش این مدت زمان تاثیر بهتری به دنبال خواهد داشت.
فواید مثبت 120 دقیقه طبیعتگردی در هفته را میتوان با کارهایی مانند انجام فعالیت جسمانی کافی در طول هفته مقایسه کرد. البته منظورمان این نیست به جای ورزش کردن، دو ساعت در هفته به پارک بروید و تنها روی صندلی بنشینید؛ بلکه هر یک از این فعالیتها مزایای مخصوص به خود را دارند.
محققان اعلام کردهاند سپری کردن زمان در طبیعت برای سلامتی مفید است؛ بدین معنا که در هنگام طبیعتگردی لزوما نیازی به انجام فعالیتهای ورزشی نخواهد بود. با این حال، سپری کردن زمان در طبیعت و ورزش در این مدت زمان، میتواند انتخاب خوب و هوشمندانه برای شما باشد.
فواید طبیعتگردی برای سلامتی
اخیرا فراتحلیلی درباره مزایای طبیعتگردی روی سلامتی انجام شده است. نتایج این فراتحلیل اعلام میکند طبیعتگردی مزایای زیادی برای سلامتی به دنبال دارد که میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
کاهش ترشح هورمون استرس (کورتیزول)
ضربان قلب کندتر
کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی
کاهش فشار خون
کاهش کلسترول
کاهش ابتلا به دیابت نوع 2
کاهش خطر مرگ به دلیل نارسایی قلبی
نتایج این تحقیق طیف گستردهای از مردم کشورهای مختلف را در بر میگرفت که در معرض طبیعت قرار میگرفتند. این نتایج اعلام میکند میان بهبود وضعیت سلامتی و طبیعتگردی رابطهی مستقیم وجود دارد.
طبیعتگردی چگونه روی سلامتی تاثیر میگذارد؟
پژوهشگران انگلیسی دو فرضیه درباره دلیل تاثیر طبیعتگردی روی بهبود وضعیت سلامتی ارائه کردهاند. فرضیه اول با نام «دوستان قدیمی»، به عوامل بیماریزا یا پاتوژنها برمیگردد. به گفتهی محققان، قرارگرفتن انسان در معرض پاتوژنهایی که در طبیعت وجود دارد سبب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. حقیقت این است، استفاده زیاد از مواد ضدباکتری مانند صابون و کاهش تماس با پاتوژنها در سالهای اخیر سبب بروز مشکلاتی برای سلامتی انسان شده است.
فرضیهی دیگر میگوید مولکولهای ساطع شده از درختان (فیتونسیدها) با دارا بودن خواص ضدباکتری، سبب فعالیت بیشتر سلولهای سیستم ایمنی بدن میشوند.
سخن پایانی
تحقیقات زیادی تاثیر طبیعتگردی روی سلامتی را اثبات میکنند. یکی از عادات مفیدی که باید در زندگی روزمرهمان بگنجانیم، سپری کردن زمان در طبیعت است؛ حتی اگر 2 ساعت در هفته را به پارک نزدیک محل زندگیمان برویم و هیچ فعالیت فیزیکی انجام ندهیم. نتایج تحقیقات، زمان حداقلی را پیشنهاد داده که باید در طول هفته به این کار اختصاص دهیم. اگر زمان بیشتری صرف طبیعتگردی کنیم، قطعا از فواید بیشتری بهره مند خواهیم بود.
منبع: یوکن
نظرات