همانند خیلی از شماها در سراسر دنیا، من نیز هماکنون در حال «تمرین فاصلهگیری اجتماعی» و «پناه گرفتن در خانه» هستم. با وجود این که در این محدودیت کمی احساس بیقراری و آشفتگی میکنم، بسیار انگیزه دارم که این پیشاقدامات ناخوشایند اجتماعی را انجام دهم. چون به ما کمک میکند که در این روزهای سخت از خودمان و عزیزانمان مراقبت کنیم. با تاب روان همراه باشید.
با این وجود، مهم نیست که قصد و غرایضمان چقدر محبتآمیز و دلسوزانه باشد، ما انسانها موجوداتی هستیم که تمایل به ارتباط داریم و ترجیح میدهیم که کارهای روزمرهمان را با یکدیگر ادامه دهیم. در چنین لحظاتی، برایمان به طور غیرمعمولی چالشبرانگیز است که با یکدیگر به زور و اجبار قطع رابطه کنیم و روزمرگیها و روابط عادیمان را هم تغییر دهیم.
پس، چگونه از عهدهی این مسئله برآییم؟ چگونه روابطمان را در شرایط غیرمعمول مثل شرایط بحران، نگرانی و قرنطینه اداره کنیم؟ هنگامی که خودمان را مضطرب و به دور از عزیزانمان میبینم چاره چیست؟ یا هنگامی که ناگهان خودمان را در حال کار کردن در خانهای پر از همان عزیزانمان (که با بچههایی بیحوصله و ترسیده پر شده) مییابیم چه کاری باید انجام دهیم؟ چطوری قوی و متعهد بمانیم و با یکدیگر کار و همکاری کنیم تا شرایط اطرافمان بهتر شود؟
خوشبختانه، این سوالها جدید نیست. نسلهای گذشته دریافتند که چگونه با زمانهای سخت مشابه کنار بیایند و ما نیز نتیجه موفقیت آنان در این زمینه هستیم. در واقع، خیلی از روابط آنها به دلیل تمام درسهایی که گرفتند و قوتی که پیدا کردند که به کمکش به سوالات بالا پاسخ دهند، برای تمام عمرشان قوی و صمیمی باقی ماند.
به طور کلی، آنها با تمرکز روی همراه بودن با یکدیگر و تمایل به برآورده کردن نیازهای اساسی یکدیگر، روابط صمیمی خود را محکم ساختند. دلیل این امر آن است که چنین عشق و تمایل همراهی، به ایجاد یک ارتباط پایدارتر و دلسوزتر، فراتر از احساسات سطحی که در ابتدا مردم را گرد هم آورده، کمک میکند.
با توجه به این، اگر در حال حاضر خود را با چالش های روابطی میبینید، ایجاد همراهی و تمایل بیشتر با عزیزانتان می تواند به شما کمک کند. در ادامهی این مطلب شش گام وجود دارد که شما را در انجام این کار راهنمایی میکند و به کمک آن میتوانیم مدیریت بهتر زمان بحران و دشوار را با هم انجام دهیم.
1. نیازها و اهداف خود را باری دیگر اولویتبندی کنید
در مواقع بحران و مشکل، نیازهای اساسی ما به غذا، ایمنی، عشق و ارتباط با دیگران بسیار مهمتر میشود. در نتیجه، تمرکز کردن روی اهداف رابطه و فعل و انفعالاتی که در حمایت از سلامت احساسی و جسمی به کار میروند، در این زمانهای سخت بسیار ضروری است. در اصل، شما و عزیزانتان میتوانید با برآورده کردن نیازهای یکدیگر، به سلامتی ، ایمنی و ارتباطات عاطفی در تمام تعاملات روابط روزانه در حال حاضر، یک رابطه عمیقتر و رضایتبخشتر ایجاد کنید.
به عنوان مثال، فردی که در حین انجام کارهای ضروری، برای انتخاب چیزی که فرد عزیزش نیاز دارد و یا برای گوش دادن به فشارها و ترس های شریک زندگیاش وقت بگذارد، از انجام دادن حرکات عاشقانه بزرگ در این زمانهای سخت، با ارزشتر است. علاوه بر این، فراتر از چالشهای فوری، نشان دادن چنین مراقبت، شایستگی واعتماد به نفس ، از جمله 10 ویژگی برتر یک شریک عاشقانه عالی است و روابط را در هر زمان، آرام و هموار نگه میدارد.
2.ارتباط و مکالمات با یکدیگر را حفظ کنید
در مواقع استرسزا و پرفشار، احساسات بیشتر میشوند. بنابراین، حفظ و افزایش ارتباط مثبت و ارتباط عاطفی مثبت در رابطه صمیمی شما حتی مهمتر هم میشود. برای انجام این کار، در طول تعامل خود بر روی بیریایی، همدلی و گرمی خود تمرکز کنید. رفتارهای غیرکلامی مانند: لبخند زدن و ارتباط چشمی خوب میتواند به ایجاد حس ارتباط مناسب و صمیمی کمک کند. همچنین تقلید زبان بدن شریک زندگی میتواند باعث افزایش راحتی او در بعضی مواقع و شرایط شود.
برای ادامه مکالمه، می توانید اظهاراتی کنید یا یک داستان شخصی را همراه با نشان دادن اشتیاق و قدردانی از آنچه که یک شریک نیز در آن به اشتراک میگذارد به اشتراک بگذارید. به طور کلی، به زبان آوردن و نشان دادن افکار و احساسات به ایجاد ارتباط صمیمی و رضایتبخشتر بین هر دوی شما در رابطه کمک میکند.
3. به پاداش و انگیزههای مثبت تکیه کنید
به طور کلی، مجازات کردن شریک زندگی در هر زمان، منجر به نتایج بد میشود و از روابط مبتنی بر چنین اجبار باید جلوگیری شود. در عوض، روابط قوی و رضایتبخش «نسبت رابطه سالم» که حداقل پنج تعامل مثبت برای هر یک از منفیها را دارد، داراست و آن را در رابطه حفظ میکند – و از انتقاد، تحقیر، ضایع کردن و دفاع خودداری میکند.
بنابراین، برای ایجاد یک رابطه پر از همراهی و تمایل به کمک، به پاداشهایی از قبیل توجه محبتآمیز، لمس محبتآمیز و سخنان مهربان برای ایجاد انگیزه، در رفتارهای مثبت شریک زندگی تکیه کنید. پاداش دادن به شریک زندگیتان هنگامی که کاری را از سر عشق و ملاحظه انجام میدهند، کمک میکند که نشان دهید که شما این موضوع را متوجه شدهاید، به آنها چیزی رضایتبخش میدهد و انگیزه آنها را برای عمل مثبت در آینده نیز افزایش میدهد.
پس از مدتی، اگر این نکات مثبت انگیزشی و توافق را عمیقتر مورد بررسی قرار دهید، شروع به توجه به آنچه در مورد هرکدام از شما انگیزه و پاداش مییابد میکنید. تکیه بر این انگیزههای مشترک و مثبت به شما کمک میکند تا «نسبت روابط سالم» و رضایت خاطر خود را بالا نگه دارید؛ مخصوصا هنگام استرس و بحران، این موضوع بیشتر به شما کمک خواهد کرد.
4. مقدسات و ارزشها را برای خودتان برجستهتر کنید
تعامل صمیمی و پاداشدهنده که نیازهای اساسی ما برای غذا، ایمنی، عشق و ارتباط را برآورده می کند، غالبا نمایشی و هیجانانگیز نیست. در نتیجه، آن را میتوان به راحتی نادیده گرفت، به ویژه وقتی که جذب کارهای روزانه، کار و استرس میشویم. با این وجود، در واقعیت، این روابط بسیار به عنوان پایه و اساس توانایی ما برای مقابله، عملکرد و زنده ماندن در جهان مقدس و ویژه هستند. بنابراین، حتما وقت لازم را برای آن اختصاص دهید تا نسبت به آنچه که هر یک از شما به رابطه میآورد (هم از تلاش روزمره و هم ویژگیهای منحصر به فرد و خاص)، نسبت به یکدیگر سپاسگزار و متشکر باشید.
به اشتراک گذاشتن چنین قدردانی و شکرگزاری ، روحیه همه را بهبود میبخشد و باعث ایجاد رفتارهای روابط مثبت در آینده میشود. برجسته کردن مقدسات و ارزشها در روابط شما مزایای دیگری نیز دارد. از جملهکاهش استرس ، بهبود حمایت عاطفی و افزایش رضایت از رابطه. با توجه به این که هر روز زمان کوتاهی را برای برقراری ارتباط، تقدیر و قدردانی و تمرکز روی ارتباط ویژه خود با یک دوست عزیز و همراه همیشگی (خداوند)، میتوانید تغییر بزرگی را در زندگی ایجاد کنید.
5. اعتماد و تعهد ایجاد کنید
به اشتراک گذاشتن اهداف اساسی و مهم، برقراری ارتباط مثبت و سپاسگزار بودن، منجر به دو جنبه حیاتی دیگر در ایجاد همراهی در روابط خوب و صمیمی به نام اعتماد و تعهد خواهد شد. رابطهای که هر دو طرف به یکدیگر اعتماد کنند و به اهداف مشترک متعهد باشند، رابطهای است که دوام دارد. در نهایت، اعتماد هنگامی ایجاد میشود که هر دو شریک به شیوههایی رفتار کنند که در واقع بهترین نوع راه حل برای رابطه به حساب بیاید و کنشهایی که خودخواهانه هستند یا فقط به خودشان خدمت میکند را متوقف کنند. این امر به ایجاد یک رابطه عادلانهتر و برابرتر کمک میکند و ممکن است آمادگی برای تعهد عمیقتر را افزایش دهد.
فراتر از آن، در مواقع بحران و قرنطینه، بسیاری از درگیریها و حواس پرتی های زندگی روزمره که باعث دور شدن از ایجاد تعهد میشوند، دیگر وجود ندارد. با توجه به این واقعیت، بسیاری از ما در حال حاضر وقت زیادی داریم تا با کسانی که دوستشان داریم مرتبط و متعهد باشیم. حتی افرادی که در قرنطینه از هم جدا هستند میتوانند با رسمی ساختن چیزی در «فیس بوک » و ارتباط از طریق رسانه های اجتماعی ، تعهد روابط خود را نیز بهبود بخشند.
6. با حل مسئله و بخشش، خودتان را درگیر کنید
حتی با داشتن بهترین اهداف، مشکلات به وجود میآیند. وقتی انسانها ناراحت میشوند، به وضوح و درستی نمیتوانند فکر کنند و اشتباهات زیادی در این مواقع اتفاق میافتد. بنابراین، آخرین مرحله برای حفظ روابط صمیمی مثبت، به ویژه در مواقع دشوار، یادگیری چگونگی رسیدگی به مشکلات و استدلالها به روش سالم است. تمرکز بر حفظ ارتباط و انگیزه مثبت، از مراحل فوق میتواند به آرامش یک شریک عاشقانه هنگام بحث و گفتگو کمک کند. استفاده از «تکنیکهای نرم کننده» گوناگون هم میتواند به حل و فصل مشکلات و بحثها و متقاعد کردن افراد کمک کند.
مخصوصا هنگامی که عصبانیتتان برانگیخته میشود، لحظهای را به آرامش خود بپردازید، جنبههای مثبت یکدیگر و رابطه را برجسته کنید، دیدگاه یکدیگر را تصدیق کنید و برای حل مسئله به شکلی که خواسته هر دو شما را برآورده کند، به صورت خوشبینانه ارتباط برقرار کنید. از آنجا میتوان اقدامات دیگری برای یافتن آن سازش و تغییر رفتار مسئلهدار نیز انجام داد. اگر برخی اقدامات یا اشتباه به خصوص مضر بوده است، میتوان در مورد بخشش و بهبود رابطه نیز اقدام کرد.
در کل، این روزها روزهای ایدهآلی نیستند. با این وجود، با طرز فکر درست و تلاش، اوقات سخت میتواند روابط را قویتر کند. با تمرکز روی همدلی و همراهی، همه ما میتوانیم سالمتر، ایمنتر و عملگراتر باشیم. امیدوارم مراحل بالا بتواند در این تلاشها به شما کمک کند و شما و عزیزانتان سلامت بمانید.
منبع: یوکن
نظرات